PKN
De Rank
 
Kerkraam

Kerkraam
Kerkraam
In het midden zien wij de figuur van een oude, gebogen man. Het is Isaï Jesse, de stamvader van het Davidische koningshuis. (Ruth 4:21 b en 22: Boaz gewon Obed en Obed gewon Isaï en Isaï gewon David)

Daaromheen zijn afgebeeld:
  • David met de harp (links boven)
  • Salomo met de weegschaal (rechts boven)
  • Zerubbabel met de zegelring (links onder)
  • Jozef, de man van Maria, met timmermansgereedschap (rechts onder)  
lees meer »
 
Orgel

Orgel
Orgel
Het orgel is gemaakt door D.A Flentrop in 1955 en is door tussenkomst van Ir. J.B Baron van Asbeck geschonken aan de Hervormde gemeente van Kesteren. Het heeft gelijkenissen met het iets kleinere orgel te Schoondijke. Zetten heeft het orgel overgenomen van de hervormde gemeente in Kesteren.

Het oorspronkelijke plan was de bouw van een Hoofdwerk-Rugwerk en pedaal. Echter door omstandigheden werd alleen het Hoofdwerk gemaakt en geplaatst. Er zijn talloze plannen en dispositie voorstellen te vinden die hebben geleid tot de bouw en de voorlopige opstelling. Het orgel is nooit echt afgebouwd.

De dispositie omvat Prestant 8', Roerfluit 8', octaaf 4', quint 2 2/3, woudfluit 2', mixtuur 5-6 sterk, trompet 8', aangehangen pedaal. De uitbreiding zou een subbas 16' omvatten terwijl de quint 2 2/3 zou worden vervangen door een kwintadeen 4'. 

 
 
'Van ACHTERHUIS tot VOORHOF' 'Van ACHTERHUIS tot VOORHOF'
In het boekje ‘Van Achterhuis tot Voorhof’, beschrijft de heer J.S.M Tornga het ontstaan van de Gereformeerde Kerken in de Midden Betuwe.

Ondanks de afwezigheid van archiefstukken, o.a. door oorlogsgeweld, weet hij een compleet overzicht te geven van alle gebeurtenissen. Hieronder volgt een samenvatting van zijn verslag met beeldmateriaal uit het boek. Leden van 'De Rank' kunnen inloggen en het gescande boek downloaden op de pagina 'Mediacentrum'.

De eerste Gereformeerde Gemeente in de Midden Betuwe is ontstaan in Randwijk. Op 22 februari 1887 ging men “formeel over tot het afwerpen van het synodale juk”, van de Nederlands Hervormde Kerk. Belangrijke voorvechter in de Betuwe van deze beweging was ds. Van Lingen. Randwijk was de 27e dolerende (=klagende, over het tegen hen begane onrecht) gemeente van Nederland. Ongeveer 1/3 van het aantal leden van de Hervormde Randwijkse Gemeente ging mee naar de nieuwe Gereformeerde Kerk.

Klik op "lees meer" voor het vervolg.

 
lees meer »
 
Verbouw kerk en bijgebouwen 2002-2003 Verbouw kerk en bijgebouwen 2002-2003
Weet u het nog? In 2002 - 2003 worden de kerkzaal en bijgebouwen verbouwd. Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten, achtereenvolgens: het oude gebouw, sloop, bouw, eerste steen en opening. Met dank aan Juup Bosch en familie Bruinsma. Meer foto's voor leden na inloggen op 'Fotoalbum'.

           

            

             

         
 
Historische oproep tot actie herbouw kerk na WO II 1945 Historische oproep tot actie herbouw kerk na WO II 1945
Op deze pagina willen we ook e.e.a. vertellen over de geschiedenis van ons kerkgebouw en onze gemeente. Hieronder kunt u de historisch oproep voor steun t.b.v. de herbouw van de kerk en pastorie lezen:Dit zijn de resten van de Gereformeerde Kerk Zetten


Broeders en Zusters, Vrienden en Vriendinnen,
Op 23 September 1944 werd Zetten bevrijd van de vijand. Vol enthousiasme ontvingen wij de bevrijders. Wie zou zich toen hebben kunnen indenken, dat leed en onheil nog moesten komen? Evacuatie van alle ingezetenen volgde spoedig. Velen onzer gingen op transport naar Brabant, anderen naar België. Het water kwam en onze huizen. Zetten lag in de vuurlinie! Kunt U zich voorstellen toen de bewoners na een evacuatie van omstreeks acht maanden weer thuis kwamen, wat ze van hun bezittingen na zo'n lang verblijf in den vreemde, terugvonden?

 
lees meer »
 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 11-12-2019 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 15-12-2019 om 10.00 uur
3e Adventmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 22-12-2019 om 10.00 uur
4e Adventmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 24-12-2019 om 21.00 uur
Gezamenlijke Kerstnachtdienst in de Vluchtheuvelkerkmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer


Privacyverklaring

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.